• Wilt u de hond niet vlak voor het zwemmen eten geven. Als u uw hond wel wat wilt geven dan het liefst minimaal 2 uur voor het zwemmen een klein beetje en na het zwemmen de rest van de maaltijd.


 • Uitlaatplaats is aanwezig achter het zwembad. Het wordt op prijs gesteld hier gebruik van te maken en uw hond niet in de berm langs de vaart uit te laten.


 • Indien er op de parkeerplaats auto’s staan, betekent dit dat er op dat moment een hond aanwezig is in het zwembad. Meldt u even bij de deur ZONDER hond zodat er maatregelen genomen kunnen worden om tevoorkomen dat honden elkaar in de haren vliegen. De meeste honden zijn therapie-honden en daardoor nogal kwetsbaar.


 • Iedere hond zwemt met een halsband om, ongeacht uw eigen of een halsband van ons. Leren halsbanden worden afgeraden i.v.m. het breken van leer als het vaak nat is geweest.


 • Als u uw hond voor het zwemmen uitlaat, maak er dan geen grote wandeling van om te voorkomen dat uw hond te moe is om nog een half uur te zwemmen. (Een minuut zwemmen staat gelijk aan een spiergebruik van twee kilometer lopen).


 • Wilt u uw hond wassen, meld dit dan als u de afspraak maakt. Dit i.v.m. de indeling van het half uur. Na een kwartier zwemmen wassen wij gezamenlijk uw hond en daarna zwemt de hond nog de resterende tijd van het half uur door. Dit doen wij zo zodat er dan geen shampoo achterblijft in de vacht wat anders jeuk voor de hond kan betekenen.  Er is hondenshampoo aanwezig maar u mag ook uw eigen shampoo meenemen (dit heeft geen invloed op de prijs).


  • Iedere hond komt de eerste keer aan een lange lijn om de regels van hetzwembad te leren (3 regels)    

                        1.via de trap het water in en uit.

                        2.niet aan de rand van het zwembad hangen.

                        3.reageren op het commando trap.   Als de hond deze regels doorheeft mag de lijn los maar de halsband blijft om zodat we altijd iets hebben om de hond eventueel vast te pakken en te sturen.           Hierna gaan we kijken of uw hond een speeltje of snoepje           wil apporteren en leren wij hem/haar om op de trap te

         draaien om zo te voorkomen dat uwhond moe wordt van het

         water in en uit lopen en niet teveel trap hoeft te lopen.           WATZIJN DE MOGELIJKHEDEN VOOR UW HOND IN HET BAD.


  • De baas/bazin staat zelf op de trap en gooit een speeltje dat uw hond apporteert. Wij staan naast u en helpen als iets niet lukt.


  • Debaas/bazin staat op de trap en wij staan aan de overkant en zorgen ervoor dat uw hond baantjes trekt.


  • Wij staan op de trap en draaien de hond terwijl u aan de overkant uw hond met een snoepje lokt om naar u toe te zwemmen. Dit is uit tebreiden naar baantjes trekken.


  • Wij staan aan de overkant met uw hond aan een lange lijn over het bad heen. U staat op de trap met uw hond. De hond zwemt het bad over en op de terugweg naar de trap houden wij spanning op de lijn zodat uw hond meer kracht op de achterpoten moet zetten om vooruit te komen naar de trap toe. Bij de trap mag uw hond beloond worden.


  • Bij honden die niet speelgoed of snoep gericht zijn staan wij op de trapen u loopt om het bad heen terwijl uw hond u zwemmend volgt.


  Bij therapie honden kunnen wij het aantal gezwommen meters die uw hond aflegt bijhouden zodat de vooruitgang goed in de gaten gehouden wordt.


  Na het zwemmen kunt u gebruik maken van de waterblazer ( niet elke hond vind dit leuk en daarom niet verplicht).


  Hierna gaat uw hond naar het droge gedeelte van het bad waar hij/zij verder kan worden afgedroogd met een handdoek.


  Iedere hond krijgt na het afdrogen een hondenkoekje uit de '

  "snackbar". Is uw hond op speciaal dieet of heeft hij/zij last van een allergie meld dit dan vroegtijdig.


  Als uw hond uitgezwommen is krijgt u nog een kopje koffie of thee zodat uw hond nog even bij kan komen en desnoods plassen voordat hij/zij weer in de auto naar huis gaat.  Loopse honden mogen bij ons niet naar binnen!


  Dit i.v.m. met de geur die ze achterlaten wat zeer verwarrend is voor de reuen die hierna moeten zwemmen!  Vanuitde kantine overzicht op

  het zwembad.